Recept za ljubav

Prvi put se susrećem sa djelima Kejti Ford. Doduše , jednim za sada. U pitanju je čiklit roman „Recept za ljubav“ ( ako niste ljubitelj ovog žanra onda ovaj post vam možda neće biti zanimljiv) .
Veliki sam obožavalac kuvanja, obožavam kulinarske show programe, pa , samim tim, privukla me i ova knjiga. Vrelo ljeto i neko lagano štivo za dosadnu nedelju popodne, nije na odmet, zar ne 😉

image1 (1)
U sinopsisu kaže : „ Zoi je zaljubljenica u kuvanje i stoga se prijavljuje za novo kulinarsko takmičenje koje će se emitovati na nacionalnoj televiziji. Ona i ostali takmičari smešteni su u jednoj živopisnoj engleskoj varoši… (ovo je bio dovoljan razlog za mene – kupljeno!)
Kao da joj takmičenje i cimerka ne zadaju dovoljno muka , neodoljivo je privlači Gideon, koga bi trebalo da obilazi u širokom luku zato što je sudija…“

 
Iako sam znala da je ovo čiklit roman, ja sam vjerovatno očekivala puno više. Zoi je opisana jednostavno tako savršeno biće bez greške , osim ako je namjerno ne napravi. Savršena kuvarica, prijatelj, ćerka, ljubavnica…

 
Ljubavna priča između nje i Gideona je jako površno opisana, bez mnogo emocija (ok, nisam očekivala bezvremenski ljubavni klasik ) ali, mislim da bi opis Gideona mogao biti malo širi, jer u knjizi saznajemo vrlo malo o njegovom životu… Zoina dobrodušnost i volja da svima pomogne je jako sebično iskorištena od strane njenih prijatelja. Očekivala sam malo više od njih, možda više saosjećanja, obzirom da Zoi rizikuje da ne ostvari svoje snove pomažući drugima.

 
Jedina stvar koja mi se u knjizi dopala bili su dijelovi sa opisima takmičenja, hrane i način na koji ona to sve sprema (savršeno , naravno).
Iako volim da čitam čiklit romane, ovaj mi je jednostavno bio isuviše blag. Da li sam očekivala puno- jesam,da li sam pročitala „u jednom dahu“ -pa i ne baš.
Ja sam ovoj knjizi dala tri zvjezdice (iako mislim da sam možda trebala manje) ali, Kejti Ford je napisala još puno romana pa možda dam šansu nekom drugom, jer smatram da autorica ima lijepu maštu, stil pisanja i vjerujem da će neki drugi roman dobiti veću ocjenu od mene.

 
Šta vi čitate u ove vrele ljetne dane?
Da li ste čitali ovaj ili neki drugi roman od Kejti Ford koji bi mi preporučili?

Puno pozdrava do sljedećeg posta!

2 thoughts on “Recept za ljubav”

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s