Djui

Danas vas upoznajem sa jednom sjajnom knjigom. U pitanju je divna priča o mačku iz spenserske biblioteke u američkoj državi Ajovi koji se zatekao jednog hladnog jutra u prijemnoj kutiji za knjige, promrzao boreći se za život.

Priču o Djuiu, zapravo Djuiu Ridmoru Buksu ( Dewey Readmore Books , kapirate 😉 ) nam prenosi Viki Majron, u to vrijeme direktorka Gradske biblioteke u Spenseru. Ona , kroz opise Ajove i Spensera u vijeme farmerskih kriza osamdesetih godina i sopstvenih problema u porodici, provlači priču o savršenom mačku koji je osvojio ne samo Spenser i Ajovu, već i čitav svijet.

„Kakav uticaj može da ima jedna životinja? Koliko života može da dotakne jedan mačak? Kako je moguće da napušteno mače pretvori malu biblioteku u mjesto okupljanja i turističku atrakciju, nadahne klasični američki gradić, poveže čitavu oblast i, konačno, postane poznato širom sveta?“

Kao veliki ljubitelj mačaka uživala sam čitajući ovu knjigu. Osjećala sam Vikinu radost , ali i brigu za mačkom. Sjajno opisanu ljubav između nje i Djuia, razumjevanje i odanost. Osjećala bih se kao da sam i ja spenserskoj u biblioteci, posmatrajući nju kako radi dok Djui leži u kutiji za kartice spokojno dremajući. image1 (3)

Kada sam pročitala knjigu malo sam istraživala internetom i pronašla par klipova o Djuiu, što me oduševilo! Čak postoji i sajt o ovom sjajnom mačku!

Možete i da postanete član Djuievog fan kluba! Zar to nije sjajno 🙂

Za kraj želim svima da preporučim ovu knjigu , bez obzira da li ste ljubitelj mačaka ili ne. Naučićete puno toga o ljubavi i poštovanju između čovjeka i životinje.

Knjizi dajem pet zvjezdica i zahvaljujem Viki Majron što nam je ispričala ovu priču i upoznala nas sa čuvenim mačkom iz Ajove.

 

Da li ste vi čitali ovu knjgu i kakvi su vaši utisci?

Slobodno mi preporučite knjige o životinjama, obožavam ih!

Do sljedećeg posta, pozdrav xx

 

 

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Google photo

Komentarišet koristeći svoj Google nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

Povezivanje sa %s