Priče o čudnovatom ~ Ransom Rigs

Posle malo duže pauze vraćam se svom omiljenom pisanju. Tu sam , odmorna, spremna za nove izazove , te stoga vam danas pišem o knjizi mašte (možda i ne) ,o knjizi čuda (možda ipak ne) , to će shvatiti oni koji zaista posebni i jesu…ako vjeruju  🙂

Iako nisam veeliki obožavalac naučne fantastike (autor bi rekao da to fantastika nikako nije), ali ok,  iako sam realista volim da se bacim u svijet mašte ponekad , krenula sam lagano, bez ikakvih očekivanja, što bi se reklo-haj da vidim  🙂

 

FullSizeRender (3)

 

Elem, knjiga se sastoji od deset relativno kratkih priča, svaka drugačija, a opet možda ista. Ono što se meni zaista najviše svidjelo jeste upravo to, svaka priča nam daje pouku, svaka priča , dok je čitate objašnjava, kroz čudvovate likove i situacije, da je, recimo, pohlepa loša , da je ljubav rešenje mogih problema, da je dobro biti iskren, možda i skroman i tako dalje. Priče koje su se meni najviše svidjele jesu “Izvanredni ljudožderi”  i “Skakavac”.

Ako ste čitali trilogiju o čudnovatoj djeci od istog autora onda znate o čemu pričam, ali pošto je meni bilo prvo djelo sa kojim se susrećem, onda sam lagano shvatala autora i njegovo pisanje koji više približava mlađoj populaciji. Što je sasvim u redu, jer njima bih i preporučila ovu knjigu.

Knjiga obiluje savršenim ilustracijama. Mislim da je ovo izdanje jedno od najljepših koje posjedujem u svojoj kućnoj biblioteci, tako da sve pohvale za Orfelin izdavaštvo.

Na slikama pokušavam da vam dočaram kako to izgleda,ali zista mnoogo ljepše izgledaju uživo.

 

 

 

 

Ja sam ovoj knjizi dala četiri zvjezdice, ali  samo zato jer nisam preveliki obožavalac fantastike. Lagano se čita , jedno popodne, čaj ili kafa, jesenja kiša na prozoru, a vi u mašti savršene priče , divnih junaka koji vas još i inspirišu i nauče lijepim stvarima.

Da li ste vi čitali Čudnovate priče i ako jeste koja se vama najviše svidjela?

Ljubim vas do sljedećeg posta xx

 

 

2 thoughts on “Priče o čudnovatom ~ Ransom Rigs”

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s