Sajam knjiga 2017.

I tako… (rekao bi Radašin) stigao je kraj oktobra, omiljena sedmica nas knjigoljbaca, stigao je dugo očekivani Sajam knjiga! Spremalo se za taj dan dosta, što finansijski, što fizički (treba nositi sva ta najnovija izdanja po savršenim cijenama) što psihički (haj ti odoli svemu).

Dok sastavljamo liste , da ne kažem i kraj sa krajem do kraja mjeseca, radujemo se svakom novom naslovu, stavljamo i ovu i onu, pa još neku  , a može i ona trilogija,pa  sad je najpovoljnija. To posebno znamo mi žene kada krenu akcije , sniženja, pa tri za jedan i tako dalje.

Elem, moj dan je bio ponedeljak. Radni dan, da bih izbjegla neku eventualnu gužvu (tu je takođe potrebna ona fizička pripremljenost  koju sam navela) i neke đačke dane (nemojte da se uvrijedite školarci ,znam da neki od njih idu tamo zbog petice u dnevniku ili odsustva sa časova khm, khm).

Pa tako i bi. Gužva minimalna, ja sa rancem na leđima, spiskom u ruci od štanda do štanda.  Prvi štand koji sam obišla bio je Evrobookov i zaista njega ću najviše da nahvalim. Od djevojaka koje rade tamo do FENOMENALNIH cijena.  Ako još niste bili , obavezno ih posjetite . Od sledećih koje treba spomenuti su svakako Laguna i Vulkan, ali i fenomanalni Urban Reads gdje je luda ekipa sa njihovom Wonder Woman, gdje to možete i postati za potrebe slikanja.

Još jedan štand koji treba napomenuti jeste Arete koji ima sjajna izdanja po odličnim popustima. I najslađe za kraj jeste Dibidus štand, po meni najljepši na sajmu. Oni su jako malda izdavačka kuća, za sad imaju samo dva izdanja, ilustrovanu biografiju Fride Kalo i roman „Medved i slavuj“ . A ono što najviše krasi njihov štand kao i knjige jesu ilustracije Marie Hesse.

Eto drugari, navela sam samo par izdavča u moru ostalih, koji su na mene ostavili lijep utisak. Moj ulov vam ostavljam na fotkama, a vi mi pišite vaše utiske sa ovogodišnjeg sajma!

Pozdrav do sledećeg posta xx

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s