Severna kapija-Duhovi prošlosti ~ Danijel Jovanović

Kao što sam obećala vraćam se domaćim autorima. Danas pišem o jednoj sjajnoj priči , zapravo o prvom dijelu serijala “Severna kapija”.

 

image1 (2)

 
Ako bih ikada napisala knjigu, to bi definitivno bilo nešto u ovom stilu! Međutim, priznajem da moja mašta nikada neće dosegnuti maštu ovog mladog autora. Nikada ne biste pretpostavili koliko daleko mogu da doguraju četiri prijatelja , koja mitološka bića upoznaju, a zapravo samo su upisali prestižnu školu i nadali se što boljem uspjehu u istoj.

 
Dakle, priča nas vodi kroz život djevojčice Suzane, odlazak sa sela, upis u školu kao stipendista i prilagođavanje u novu sredinu. Moram priznati da je autor savršeno opisao sam odlazak, putovanje, roditelje i jedan novi , potpuno drugačiji život.

 
Upoznavanje sa novim prijateljima otvara vrata jedne priče koja će nas voditi do kraja . Da li zaista postoje mitološka bića?Duhovi?Da li nas proganjaju isti u različitim oblicima? Iako su Suzana i prijatelji jako mladi , ja slobodno mogu reći da  dok sam čitala apsolutno nisam imala takav utisak.

Dok mračne tame sa druge strane ne daju mira našoj četvorci, Suzana sa druge strane se susreće sa životnim problemima koje će morati sama da riješi bez svojih prijatelja.

image2 (2)
Iako je možda ovaj žanr više u opusu malđe publike, mogu slobodno reći da je i starijima sa zadovoljstvom preporučujem. Jedna stvar, možda banalna za nekoga, koja me je uveseljavala jeste to što se autor poigrao godišnjim dobima, praznicima i ukrašenim hodnicima elitne škole! Kako sam uživala „prolazeći” kroz zimsku idilu  i proljećnu procvjetalost.
Varate se ako mislite da ćete lako ostaviti ovu knjigu nedovršenu. Svako novo poglavlje vući će vas dalje u tamnu priču koja se krije iza zapuštene, obrasle kapije.

 
Kakvu tajnu krije stara elitna škola, šta se dešavalo godinama unazad i kakve mračne sile vladaju u svemu tome, otkriva nam prva priča koja svakako tu ne prestaje. „Glasovi u tami“ su drugi dio ovog fantastičnog serijala i jedva čekam da nastavim avanutru četvoro prijatelja.

 
Da li ste čitali „Severnu kapiju“ i kakvi su vaši utisci? Da li vam se sviđa što sam postove malo više posvetila domaćim autorima? I kao i uvijek raduju me vaše preporuke!

 

Ljubim vas do sledećeg posta xx

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s