Arčerov glas ~ Mia Šeridan

Danas pišem o jednoj laganoj pričici, o nečemu što ste sigurno već puno puta slično čitali ili gledali na TV-u kada vas ponese želja za laganim ljubićem, romantičnom komedijom ili jednostavno naletite na takav sadržaj pa vam skrene pažnju.
Iskrena da budem knjigu sam kupila onako ovlaš, ali prethodno se sjetivši da sam čitala par postova na temu iste, u vrlo pozitivnom smislu.

 

Processed with VSCO with t1 preset

 

Ok , ovde nećete naići na neku dubokoumnu priču, niti će vam trebati potpuna pažnja i koncentracija dok budete čitali jer je ovo zaista jedan lagani roman. Svrstala bih ga u grupu onih romana koji se čita na plaži, dok se pijucka  iced coffe ili cijđeni miks 🙂

 
Mia Šeridan nas vodi kroz život dvoje mladih ljudi, Bri Preskot i Arčera Hejla. Kada Bri odluči da se skloni iz gradske gužve i mir potraži u tihom gradiću Pilionu, kraj jezera, iznajmivši kuću, polako upoznaje mještane, dobija svoj prvi posao i odluči da neko duže vrijeme provede u malom gradiću. Međutim razlog zbog koga Bri napušta Ohajo i seli se u Pilion nije samo zbog gradske gužve i buke već nečega dubljeg zbog čega ima poremećaj sna, napade panike i neprevaziđen strah.

 
Sa druge strane je Arčer, nijemi dečko, zapuštenog izgleda, „čudak“ Piliona, koji zbog svog hendikepa nemogućnosti komunikacije sa ostalima biva zarobljen godinama na svom imanju i posteje asocijalan. Međutim i Arčer ima svoju priču koju nam polako kroz roman opisuje i na kraju saznajemo kako je ostao bez glasa i šta se sve zapravo dešilo u njegovom životu .
Njih dvoje se upoznaju , naravno vrlo romantično i već znate kako će priča da vas vodi dalje. Moram priznati da sam par puta prevrnula očima na neke ljubavne scene jer su zaista bile toliki kliše da sam čak i razmišljala da ostavim knjigu  sa strane i ne vratim se čitanju. Međutim, iako je ovo slakasti ljubić ne bih ga preporučila mlađima od 18 jer se Šeridan potrudila da nam vrlo slikovito opiše scene seksa i to više puta, po mom mišljenju bespotrebno, tako da mi je i to malo kvarilo utisak.

 
Dok čitate ovu knjigu vi bukvalno kao da gledate neki romantični film, čak su i opisi takvi, ja to zovem „komercijalni“ 🙂 . Međutim, kada znate da čitate čiklit roman to je potpuno opravdanao. Jedino što ja to nisam znala , pa sam možda očekivala nešto više.
Kao što sam i rekla, ovo je knjiga za plažu, ljetni odmor, ako želite da se opustite u vrelo popodne nakon posla i to je sve. Vjerovatno ću je svrstati u post kada budem pisala o preporukama knjiga za čitanje na plaži koji će biti uskoro na blogu.

 

 

Da li ste vi čitali „Arčerov glas“ i kakvi su vaši utisci?
Pozdravljam vas do sledećeg posta xx

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s