Moj muž ~ Rumena Bužarovska

Moram priznati da odavno nisam čitala neku knjigu koja me je toliko oduševila. Da, odmah sam to rekla. I da, iz prve rečenice sve vam je jasno.

 

“Moj muž” je zbirka priča koju pričaju žene u prvom licu, svaka toliko dobro opisana, do srži, a zapravo svaka nosi tu svakondnevnu životnu rutinu koju je Rumena Bužarovska tako savršeno, pitko opisala da vas prosto uvlači kao čitaoca i daje vam, kroz samo par stranica, uvid u živote glavnih junaka svake od njih.

 

Processed with VSCO with t1 preset

 

Zbog čega se žene toliko dobro poistovjećuju sa junakinjama autorkinih priča je razlog što ona odlično uklapa mentalitet , način života i svakonevicu balkanske porodice. Što opet nije za čudo , autorka je rođena u Skoplju, zapravo kroz priče nas vodi i kroz Skoplje neprimjetno provlačeći taj makedonski ponos i ljubav prema svojoj zemlji.

Sve bi ovo za mene možda imalo drugačiji utisak da ne živim već neko vrijeme na relaciji Srbija – Makedonija. A pošto sam u Skoplju više nego u svom rodnom gradu , ova knjiga me je još više vukla da je pročitam.

Znate onaj osjećaj kada gledate u prozore i pitate se kakvi se životi odvijaju iza zavjese ( ja se često pitam :D) , pa meni ova knjiga stvara takav utisak kao da posmatram baš te živote ,realistične, ponekad savršene ponekad nimalo, baš onakve sa kojima se možete poistovjetiti.

Zbirka je sastavljena od 11 priča , svaka ima svoju poentu koju možda nećete uočiti na početku , ali na kraju će vas direktno u srž pogoditi. Zapravo autorka i piše sasvim realno bez uljepšavanja , dodatnih opisa i bilo kakvog okolišanja u čemu je zapravo i draž svih ovih priča.

Ponesite ovu knjigu na plažu, odmor, pauzu, pročitaćete je veoma brzo , lagano , a vjerujte ostaviće na vas utisak  i imaćete želju da je poklonite prijateljici,majci, sestri, tetki…

Od mene imate sve preporuke !

Pozdrav do sledećeg posta !

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s