Internet preporuke 3 : Book blogovi vol.2

Već neko vrijeme želim da napišem ovaj tekst jer je prvi post o preporukama blogova bio prilično davno, prije više od godinu dana. I tada sam zaista pisala o blogovima koje sam u tom trenutku čitala i u čijim tekstovima sam uživala, međutim, neki od tih blogera sada rjeđe postuju, neki su još uvijek tu i dalje ih pratim, ali neki su  prestali sa pisanjem. Puno toga se promijenilo za ovih godinu dana i otkrila sam nove sjajne ljude koji su, ili već bili tu, ili su se skoro pojavili u ovom blogerskom svijetu 😉 U pitanju su dakle blogovi koji se bave recenzijama knjiga i generalno književnošću.

Processed with VSCO with t1 preset

 


Books and Lilies ~ Aleksandru koja stoji iza ovog bloga sam otkrila prilično davno, dok se još uvijek bavila snimanjem za YT i to je blog čiji sam skoro svaki tekst pročitala. Kada bi me pitali kome vjerujem najviše kada je izbor knjiga u pitanju to bi definitivno bila ona. Mislim da stoji iza svojih recenzija svakom riječju i iskreno napiše svoje mišljenje. Naš čitalački ukus je relativno sličan, zbog toga svaki put kliknem na novi post i zato je ovaj blog na prvom mjestu u današnjim preporukama.

 

Knjigoteka  Možda je znate sa instagram profila @zozefina_k, koji je sjajan, usuđujem se reći jedan od boljih na našim prostorima, ali Zoranin blog je još nešto bolje, ako ste ljubitelj pisane riječi. Obožavam njene recenzije. Svaki put kada sam u razmišljanju da li da uzmem neku knjigu (bilo da je kupim ili pozajmim)  bacim pogled na njen blog ukoliko postoji tekst o istoj. Sviđa mi se pristup, bez pretjeranog lepršanja i rasipanja na sve strane, a opet toliko detaljano i razumljivo svima.

 

Prerazmišljavanje ~ je riznica svega i svačega za knjigoljupce (Ili knjigoložnike kako oni kažu). Od organizovanja razmjene knjiga, intervjua, reportaža, do vrap apova koje lično ne propuštam. Mnogo toga je ovaj sajt učinio za poboljšanje čitanja i generalno podizanja čitalačke svijesti. Drago mi je što ne poznaju granice i obilaze razne književne događaje širom bivše Juge. Iako za sada samo u Novom Sadu, želim da se i razmjena knjiga proširi takođe van svih granica.

 

Za sada ću se zadržati na ova tri bloga jer su oni zaista oni koje u posljednje vrijeme najviše čitam. Još je mnoštvo onih na čije tekstove povremeno kliknem, ali ovaj put nisam htjela da širim. Možda nekom sljedećom prilikom.

Moram da dodam da mi je žao što je dosta ljudi odustalo od pisanja. Moja je želja da knjiški blogo svijet još više napreduje i ponudi puno toga raznolikog za sve čitalačke ukuse.

 

 

Da li vi imate svoje omiljene blogere? Želim da čujem vaše preporuke!

 

Pozdravljam vas do sljedećeg posta!

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s